Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

Recepty

 

image

 Návod na lék na bolest kloubů 
Půl litr francovka do ní dat aloe Vera několik výhonků přidat 10 rozdrcených acylpirinu uzavřít a nechat 14 dnůluhovat.,potom aloe odstranit a bolestivá místa potírat okamžitý účinek osobně vyzkoušeno a používáno!!!!
 
 

 

image

 

 

 


 

Webová stránka byla vytvořena pomocí on-line webgenerátoru WebSnadno.cz

ožení:

700 ml jablečného octa (vždy používejte v bio kvalitě)
¼ šálku jemně nasekaného česneku
¼ šálku jemně nasekané cibule
2 čerstvé chilli papričky - nejpálivější, které najdete 
¼ šálku strouhaného zázvoru
2 polévkové lžíce strouhaného křenu
2 polévkové lžíce práškové kurkumy nebo 2 kusy kořene kurkumy


Příprava:

Smíchejte všechny ingredience v misce, s výjimkou octa. Přendejte směs do zavařovací sklenice.
Nalijte dovnitř jablečný ocet a doplňte sklenice až po vrchol. Nejlepší je, když 2/3 sklenice jsou naplněny suchými přísadami a zbytek je vyplněn octem.
Dobře sklenice uzavřete a protřepejte.
Sklenici skladujte na chladném a suchém místě po dobu 2 týdnů. Několikrát denně protřepejte.
Po 14 dnech zmáčkněte dobře a přeceďte kapalinu přes plastové sítko. Pro lepší výsledek můžete na něj položit ještě gázu. Důkladně zmáčněte, abyste získali skutečně suchou směs, resp. co nejvíce tekuté šťávy.
Vymačkanou šťávu můžete využít i při vaření. 
Nyní je unikátní tonikum připraveno k použití. Nemusíte tonikum skladovat v lednici. I tak vám vydrží dlouho.
Extra tip: Tonikum můžete také použít při vaření - smíchejte ho s trochou olivového oleje a použijte jako zálivku nebo přidejte k dušenému masu.

Upozornění: Aby nedocházelo k nejasnostem - jako léčivo se používá tonikum = tekutá část. Suchý "odpad" však můžete bez obav spotřebovat také.

 

Dávkování:

Pozor: chuť je velmi silná a pálivá!
Extra tip: Snězte plátek pomeranče, citronu nebo limetky poté, co si vezmete tonikum na zmírnění pocitu pálení.
Vykloktejte a spolkněte. 
Nepoužívejte ředěné vodou, protože to snižuje účinek tonika. 
Užívejte jednu polévkovou lžíci denně k posílení imunitního systému a k boji proti nachlazení.
Zvyšujte každý den množství tonika, dokud nedosáhnete dávky jedné malé skleničky denně (zhruba velikosti likérové skleničky) 
Máte-li bojovat proti závažnější nemoci či infekci, užívejte jednu polévkovou lžíci tonika 5-6 krát denně.
Tonikum je bezpečné pro těhotné ženy a děti (použijte malé dávky!), protože všechny složky jsou přírodní a neobsahují žádné toxiny.

 

Zdravotní přínosy

Česnek je silné antibiotikum s širokou škálou výhod pro zdraví. Na rozdíl od chemických antibiotik, které v těle zabíjejí i miliony přátelských bakterií, jsou jeho jediným cílem bakterie a mikroorganismy. Česnek také podporuje a zvyšuje úroveň zdravých bakterií. Je to silné antimykotikum, zničí jakýkoliv antigen, patogen a škodlivé choroboplodné mikroorganismy.

Cibule je nejbližší příbuzný česneku a má podobný, ale mírnější vliv. Společně vytvářejí silnou dvojku bojující proti různým nemocem.

Křen je silná bylina, prospěšná zdraví dutin a plic. Otevírá kanály dutin a zvyšuje krevní oběh tam, kde běžné nachlazení a chřipka obvykle začínají.

Zázvor má silné protizánětlivé účinky a je zároveň silným stimulatem krevního oběhu.

Chili papričky jsou nejsilnějším stimulátorem krevního oběhu. 
 Jednoduše směřují své antibiotické vlastnosti tam, kde je třeba s nemocí nejvíce bojovat.

Kurkuma je nejdokonalejší koření, odstraňuje infekce a snižuje záněty. Blokuje vznik rakoviny a zabraňuje demenci. Je zejména užitečná pro ty, kdož bojují s bolestí kloubů.

Jablečný ocet musí obsahovat něco velmi zdravého, když ho užíval kvůli jeho léčivým vlastnostem i otec medicíny Hippokrates již kolem roku 400 př.n.l. Ví se, že používal pouze dva léky: med a jablečný ocet. Jablečný ocet se vyrábí z čerstvých a zralých jablek, které jsou později fermentované a procházejí přísně kontrolovaným procesem výroby. Jablečný ocet obsahuje pektin, což je vláknina, která snižuje špatný cholesterol a reguluje krevní tlak. Odborníci se shodují, že lidé s přibývajícím věkem potřebují více vápníku. Ocet pomáhá extrakci vápníku z potravin, se kterými je smíchán, a pomáhá tak zachování pevných kostí. 
Nedostatek draslíku zase způsobuje řadu problémů, včetně vypadávání vlasů, lámání nehtů a zubů, zánětu vedlejších nosních dutin a rýmy. Jablečný ocet je bohatý na draslík. Studie ukázaly, že nedostatek draslíku zpomaluje růst. Všem těmto prolémům se lze vyhnout, pokud budete pravidelně užívat jablečný ocet. Draslík také pomáhá odstraňovat toxiny z těla.
Další látka - beta-karoten - zabraňuje poškození volnými radikály, udržuje pokožku pevnou a mladou. 
Jablečný ocet je dobrý i pro ty, kteří chtějí zhubnout. Rozkládá tuk, který podporuje přirozený proces ztráty hmotnosti. 
Jablečný ocet obsahuje kyselinu jablečnou, účinnou v boji proti houbovým a bakteriálním infekcím. Tato kyselina rozpouští usazeniny kyseliny močové, které se tvoří okolo kloubů, a tím zmírňuje bolesti kloubů. Rozpuštěná kyselina močová je později odstraněna z těla.
Předpokládá se, že jablečný ocet je užitečný při léčbě stavů jako je zácpa, bolest hlavy, artritida, slabé kosti, trávicí potíže, vysoký cholesterol, průjem, ekzém, bolest v očích, chronická únava, mírné otravy jídlem, ztráta vlasů, vysoký krevní tlak, obezita a mnoho dalších zdravotních problémů.

Unikátní tonikum je pro všechno výše uvedené nejlepší kombinací pro boj s každou ze zmíněných nemocí. Chraňte své zdraví pomocí přírodních antibiotik!

 

Na základě připomínek i následné konzultace s odbornicí praktikující dlouhá léta TČM přidávám informaci, která v původním článku chybí: Podle principů TČM je tento recept tzv. příliš horký. Všechny ingredience jsou uznávány jako velmi silné, a proto je TČM doporučuje ve stylu: "Méně, je více." Náš čtenář, pan Jakeš, upřesňuje: směs je horká a ostrá, navozující pocení i přehřívající vnitřek. Je naprosto nevhodná pro oslabené jedince s prázdnotou krve - po nemoci, operacích, porodu či velkém krvácení. U těchto jedinců je i to méně až příliš. Rovněž při prázdnotě Yin a vyčerpání tekutin se nedoporučuje. Vhodná není pro alergiky - zvláště v době sezóny a je-li v době nemoci vysoká teplota či horečka.

Zdroj: www.healthcareaboveall.com

Kategorie: 
Výživa
Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Obrázek uživatele Veronika Novotná
O

 

 

TOPlist